Tekniikka

Laitteisto takaa onnistuneen elokuvaelämyksen

Salit

Kino 123:ssa on nimensä mukaisesti kolme salia: Kino 1, Kino 2 ja Kino 3. Saleista suurin ja kaunein - todellinen paraatisali - on Kino 1, jossa on 260 istumapaikkaa. Tämä on se paikka, jossa kaikki haluavat nähdä parhaat uutuusleffat ja elämää suuremmat spektaakkelit salin reilusti yli 100 m2:n valkokankaalta. Kino 1 on jo itsessäänkin melkoinen nähtävyys.

Kooltaan täsmälleen yhtä suuret Kino 2 ja Kino 3 ovat 96 katsojan saleja. Näiden salien valttikortti on teknisesti tiivistunnelmainen katselukokemus – ne on suunniteltu tempaamaan katsoja mukaan erityisen intensiiviseen 3D-elämykseen.

Kaikki salit ovat huolellisesti akustoituja ja ilmastoituja. Salien istuimet ja tyylikkäät värikuviot on suunniteltu Kinoa varten yhteistyössä KyAMK:n kanssa. Istuimet on valmistanut paikallinen kalustetehdas Zeppo Oy.
 

Valaistus

Kino 123:n valaistus on toteutettu huippumodernilla led-tekniikalla. Käytännössä kaikki valot, jotka Kinon tiloissa näet, ovat ledejä – penkkien alla olevista tehostenauhoista kahvilan katseenvangitsijoihin ja elokuvasalien yleisvaloihin. Yhteensä Kinon tiloissa on lähes 30.000 yksittäistä valodiodia eli LEDiä. Valaistusta ohjataan ja säädetään edistyksellisillä DALI-ohjaimilla, joilla voidaan optimoida jopa yksittäisten lamppujen käyttöteho. Esimerkiksi jokaista Kino 1:n katossa olevaa valoa voidaan ohjata pikkutarkasti yksittäin. Paitsi että ledin virrankulutus on vähäinen, sen lisäksi lamppuja ei tarvitse polttaa missään yhtään suuremmalla teholla kuin on tarkoituksenmukaista. Kinon valaistus on siis paitsi energiatehokas – sillä voidaan luoda myös taianomaisia tunnelmia.
 

Valkokankaat

Kinon valkokankaat ovat maailman johtavan valkokangasvalmistajan Harknessin miniperforoitua Perlux-erikoiskangasta. Kino 1:n vaikuttavan kokoisen kankaan pinta-ala on peräti 110 neliömetriä. Kino 2:n ja Kino 3:n valkokankaille kertyy pinta-alaa noin 34 neliömetriä, mitä voidaan pitää tämänkokoisissa saleissa lähes optimaalisena.

 

Ääni

Kino 123:n kaikissa saleissa on äänijärjestelmänä Dolby Digital 7.1. EX. Isossa salissa eli Kino 1:ssä äänimaailma luodaan 27:n erillisesti ohjattavan kaiuttimen avulla. Niitä ohjaa Dolby CP750-prosessori ja vakuuttavat 10 pääteastetta. Pienissäkin saleissa kaiuttimia on 21 per sali.

Salien akustiikan on suunnitellut suomalainen huipputoimisto Akukon Oy. Seinillä on Kinoa varten suunniteltu koristekuvio, joka rakentuu ensiluokkaisista  Ecophon Wall Panel -akustiikkalevyistä sekä niiden lomaan asennetuista kovista, ääntä heijastavista pinnoista. Lisäksi paneelien kaltevuuskulmat on suunniteltu erikseen optimoimaan juuri näiden tilojen akustinen teho. Asennuskulmien optimaalisesta suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto niin ikään maamme huipulta, Partanen & Lamusuo Partnership.

 

Projektorit

Kino 123:ssa käytettävät Barcon valmistamat digiprojektorit ovat alan ehdotonta eliittiä. Kino 1:n konehuoneessa lymyilee Suomen ensimmäinen kaupallinen 4K-projektori, Barco DP4K-32B. Kyseessä on erittäin tehokas ja laadukas tykki, jonka valoteho riittää tuottamaan huippulaatuisen kuvan ison salin suurelle valkokankaalle, myös 3D:nä. Silloin kun 4K-materiaalia on tarjolla, projektorin heijastamat 8,8 miljoonaa kuvapistettä tuottavat 110-neliöiselle valkokankaalle neljä kertaa 2K:ta tarkemman kuvan.

Pienissä saleissa (Kino 2 ja Kino 3) paria pykälää pienempi Barco DP2K-23B riittää paremmin kuin hyvin tuottamaan pienemmän salikoon ansiosta mukaansatempaavan katselukokemuksen. Pienten salien tekniset vahvuudet korostuvat erityisesti 3D-näytöksissä suhteessa kookkaan valkokankaan, lyhyen projisointietäisyyden ja siten mainion valotehon ansiosta.

3D-järjestelmänä ja -laseina Kinossa käytetään Xpandin kiitettyä sarjaa.

 

Popcornkone

Café Kinon popcornkone on tuotu varta vasten suoraan USA:sta. Sen 32-unssinen popparipannu paistaa paukkumaissia isollekin porukalle "Amerikan malliin". Popcornin kotimaassa toimivan Gold Medalin valmistaman jyväpaahtimen automaattinen rasvapumppu ja reilun kokoinen popcornallas takaavat, että Kinossa paukkuu tasaisempaan tahtiin kuin hurjimmassakaan toimintaleffassa.
 

Aulamedia

Kino 123:n info- ja aulamedia toteutetaan täysin digitaalisesti. Kinon aulamediajärjestelmän ja kassajärjestelmän on suunnitellut ja toteuttanut kouvolalainen Aptual Oy. Myös nämä verkkosivut ovat Aptualin käsialaa.

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput voi noutaa kassalta näytöksen alkuun asti.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 10 - 13 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia.

 

Alle 10 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.

Näytä ostoskori