Ladataan traileria...

Toive (suomeksi)

K-7 Sisältää väkivaltaa Voi aihetuttaa ahdistusta
Kesto: 1 h 35 min

Seuraavat näytökset

Suomeksi puhuttu versio.

Walt Disney Animation Studiosin juhliessa 100-vuotista taivaltaan studion uudessa elokuvassa Toive (Wish) kysytään: “Miten toivomustähti, jolle niin moni Disney-hahmo on esittänyt toiveensa, oikein sai alkunsa?” Rosasin taianomaiseen valtakuntaan sijoittuvan tarinan pääosassa tutustutaan nokkelaan tyttöön nimeltä Asha (äänenä Ariana DeBose), joka välittää syvästi omasta yhteisöstään. Kun Asha hädän hetkellä kääntyy tähtitaivaan puoleen ja esittää toiveen, hänelle vastaa kosminen voima—pieni rajatonta energiaa pursuava pallo nimeltä Tähti. Yhdessä he kohtaavat mahtavan vihollisen pelastaakseen Ashan yhteisön ja todistavat, että kun urhean ihmisen tahto yhdistyy tähtien taikaan, ihmeitä voi tapahtua.

 

Äänirooleissa kuullaan Oscar®-palkittu näyttelijä Ariana DeBose, joka on Asha, ja Alan Tudyk, joka on pyjamapukuinen vuohi nimeltä Valentino. Chris Pine (Into the Woods, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) on kuningas Magnifico. Tämän eeppisen animaatiomusikaalin ovat ohjanneet Chris Buck (Frozen - huurteinen seikkailu, Frozen 2) ja Fawn Veerasunthorn (Raya ja viimeinen lohikäärme) ja tuottaneet Peter Del Vecho (Frozen - huurteinen seikkailu, Frozen 2) ja  Juan Pablo Reyes (Encanto). Vastaavana tuottajana toimii Jennifer Lee (Frozen - huurteinen seikkailu, Frozen 2)—käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Lee ja Allison Moore (“Night Sky”, “Manhunt”). Lauluista vastaavat Grammy®-ehdokas ja laulaja/lauluntekijä Julia Michaels ja Grammy-palkittu tuottaja/lauluntekijä/muusikko Benjamin Rice, elokuvamusiikin on säveltänyt Dave Metzger. Walt Disney Animation Studiosin Toive saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2023 vain elokuvateattereissa.

Ohjaus

Chris Buck & Fawn Veerasunthorn

Käsikirjoitus

Jennifer Lee ja Allison Moore

Rooleissa

Suomeksi puhutun version pääosissa:
Asha: Silja Kutvonen
Magnifico: Markus Niemi
Valentino: Osku Ärilä
Amaya: Maria Ylipää
Sabino: Eero Saarinen
Sakina: Ushma Olava
Dahlia: Niina Lahtinen
Gabo: Miiko Toiviainen
Hal: Ringa Aflatuni
Simon: Aaro Wichmann
Safi: Leo Ikhilor
Dario: Henri Piispanen
Bazeema: Mirella Roininen

Muissa rooleissa:
Amy Burgess, Augusta Oiva, Eelis Ignatius, Elias Hjelm, Ella Hautajärvi, Ella Tarvonen, Hanna Kaila, Hanna Pakarinen, Heljä Heikkinen, Helmi Kantola, Ilmari Apajalahti, Isa Antas, Jenni Lambert, Jessica Tamminen, Joonathan Kettunen, Juuli Kylänpää, Kari Leppälä, Kari Starck, Katja Aakkula, Kerttu Apajalahti, Kia Laitakari, Kosmo Salminen, Laura Ranta, Leni Tamminen, Liisa Ingman, Nerea Susi, Nina Höynälä, Oona Westerling, Pasi Ruohonen, Petra Rothovius, Riikka Hallenberg, Robert Kock, Sainey Gibba, Sasu Moilanen, Sonja Pajunoja,Väinö Riihimäki,Yannick Yamajako

Elokuvan laulut:
"Welcome to Rosas"/"Ihmekaupunki Rosas"
Esittäjinä: Silja Kutvonen & kuoro

"At All Costs" / "Teidät turvaan tuon"
Esittäjinä: Markus Niemi ja Silja Kutvonen

"This Wish" / "Enemmän"
Esittäjänä: Silja Kutvonen

"I?m A Star" / "Olet tähti"
Esittäjinä kuoro

"This Is The Thanks I Get?!" / "Näinkö mua kiitetään"
Esittäjänä: Markus Niemi

"Knowing What I Know Now" / "Tiedän nyt totuuden?
Esittäjinä: Silja Kutvonen, Maria Ylipää, Ringa Aflatuni, Miiko Toiviainen, Niina Lahtinen, Henri Piispanen, Mirella Roininen, Leo Ikhilor & Kuoro

"This Wish (Reprise)" / "Enemmän (repriisi) "
Esittäjinä: Silja Kutvonen, Niina Lahtinen, Maria Ylipää, Ushma Olava, Eero Saarinen, Miiko Toiviainen, Henri Piispanen, Mirella Roininen, Ringa Aflatuni, Leo Ikhilor & Kuoro

Tekijätietoja

Dialogin ja laulujen ohjaus: Jukka Nylund
Dialogin ja laulujen käännös: Aki Heinlahti

Äänitysstudio: Iyuno
Äänittäjä: Kari Starck
Toinen äänittäjä: Ilmari Apajalahti
Buukkaus: Isa Antas
Tuotantopäällikkö: Kerttu Apajalahti
Miksaus: Shepperton International
Creative Executive: Michael Rudolph

Alkuperäinen nimi:
Toive
 
Kesto:
1 h 35 min
 
Lajityypit:
animaatio
 
 

Hyvä tietää

Iltanäytöksiin saapuminen

Kun tulet iltanäytöksiin (eli jos näytös päättyy arkisin klo 21 jälkeen, lauantaina klo 20 jälkeen tai sunnuntaina klo 19 jälkeen), auto kannattaa ehdottomasti jättää Kinon edustalla olevalle pysäköintialueelle – muuten voit joutua kiertämään kävellen koko kauppakeskuskompleksin.

Maksamattomat varaukset

Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Jos lippuja ei lunasteta siihen mennessä, varaus häviää järjestelmästä ja liput vapautuvat myyntiin. Kassahenkilökunnalla ei ole mitään keinoa palauttaa näitä varauksia. Nettikaupasta ostetut liput ovat mobiilippuja jotka skannataan suoraan salin ovella.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet (myös siviilipalvelusta suorittavat) saavat kaikista 11 - 15 €:n hintaisista lipuista alennusta 1 € heti ensi-iltapäivästä lähtien. Ostohetkellä (ja kysyttäessä myös lipuntarkastuksessa) on esitettävä voimassa oleva opiskelija-, eläkeläis- tai varusmieskortti. Ei muita alennuksia. 

 

Alle 11 €:n hintaisista lipuista ei myönnetä alennusta, koska niiden hinnat ovat jo valmiiksi alle peruslipun hinnan.
 

Mobiililippujen käyttö

Vältä jonotus - osta mobiililippu netistä! Katso pikaohjeet mobiililipun ostamiseen ja käyttämiseen.

Näytä ostoskori